Friday, June 24, 2011

Kebaikan Cardigan~sebab lulu suka pakai cardigan


Salam Sayang semua..

hmm...actually lulu cuma nk bgtau korg yg lulu sgt suka pakai cardigan..
banyak sebabnya..
so,hari ni lulu rasa nak share dgn korang kelebihan2 memakai cardigan..

Ok, pakai cardigan ni actually tujuan asalnya ialah utk "menutup badan/memanaskn badan"..
so kira org yg duk negara 4 musim la yg banyak guna cardi ni..

tapi kita kn kat msia..
so x kn la pakai cardi sbb nk panaskn badan kn?
lulu pun pakai sbb nk tutup bdn..tp bkn panaskan badan..hehe
mesti korg pun sama kn..

ok ok..
kenapa lulu suka pakai cardi?
1. sbb x yah tukar baju kat dalam kalau nk cepat kluar ( biasanya yg labuh& stylish)
2. sbb baju warna x brp nk matching dgn tudung yg ada..(ngee..kdg tudung yg matching x kering lagi..hehehe..lmbt basuh..)
3. sbb baju yg ada x sesuai utk pergi satu2 tmpt, so pakai something kat dlm then sarung cardi kat luar..
4. sbb mmg tempat nk pergi tu sejuk..(mcm time blaja,nk masuk dewan kuliah..sejuknyaa... >.<)
5. sbb nk cover certain2 bahagian badan..hihi..
6. sbb lulu rasa nmpk cantik bila cardi tu sesuai dgn kita
7. sbb yg terakhir...sebab malas nk gosok bajuuuu... ;P

ok la..so korg mungkin stuju mungkin x kan..
tp,ada tips jgk nk pilih cardi yg sesuai dgn cuaca kat msia ni..

1. make sure kain tu sejuk kalau x nipis..
2. make sure korg pilih warna2 yg blh matching dgn byk tudung@ pakaian lain
3. kalau cardi nipis (nipis x semestinya jarang ) sgt sesuai utk siang hari
4. pilih yg labuh, supaya x de la nmpk baju kat dalam..(melainkn yg mmg jenis pndek..)
5. pilih yg unique design tp x over..so bila pakai nmpk mcm bersedia utk kluar

ok? ;)

p/s: ni contoh 2 cardi favourite lulu

1. labuh,stylish,warna senang matching ;)

2. contoh cardi pendek yg lulu suka..cardi ni blh adjust length..n stylish.. ;)
yg pntg warna senang matching jgk ♥


Lulu

No comments:

Post a Comment